Vi har i de senere år oplevet, at de kristne værdier i Danmark er kommet under pres. Church of Love ser det derfor som sin opgave, at formidle disse værdier til især nydanskere, som kommer fra lande, hvor værdier som tolerence og lighed har dårlige vilkår.
Tolerence betyder meget for Church of Love. Church of Love tolererer alle uanset etnicitet, køn, religion osv. Selvom vore fokusområde er nydanskere med en muslimsk baggrund, er ALLE velkomne i kirkens fællesskab. Dette er også noget vi bekræfter i trosbekendelsen, når vi siger ”almindelige kirke”, som betyder en kirke, der er universel og dermed for alle.
Lighed handler om, at vi har lige rettigheder i samfundet og skal ikke afgøres efter hvilken tro, race, materielle rigdomme man har osv. Dette har også sin rod i kristendommen, hvor Jesus ikke vurderede mennesker på baggrund af deres materielle success, fordi vi alle er skabte af Gud.


En gang om måneden inviterer vi en samfundsrelevant foredragsholder til valgmenigheden i Vissenbjerg og holder en cafeaften fra kl. 19-21.
Mødet begynder altid med en salme, fordrage og dialog og godt fællesskab med kaffe og kage.
Dørene åbnes kl. 18.30, hvor man er velkommen til at komme og få en kop kaffe og lidt hyggesnak.
Tag gerne en god ven / veninde med. Der vil være et lille lettere tragtement til kaffen.
Pris: 30,- kr.

Tirsdag d. 04. feb, 2020
Bolette Marie Kjær Jørgensen, næstformand i Etisk Råd, journalist, cand.mag i historie og medievidenskab.
Etik i Tiden - i forhold til bio- og genteknologier, og sundhedsvæsnet.
Et foredrag om Det Etiske Råds rolle og hvordan rådet arbejder indenfor sit mandat i forhold til etiske dilemmaer.

Tirsdag d. 17. marts 2020
Erik Ransby, sognepræst
Kaj Munk: ”Spørg aldrig om det nytter!”
Et foredrag om Kaj Munk – præsten, digteren og forfatteren til mange bøger og skuespil, samfundskritikeren og modstandsmanden. Kaj Munk brød sig ikke om partier og bevægelser. Han forholdt sig selvstændigt til de udfordringer, han mødte. Han var kontroversiel og omstridt i sin samtid – og i eftertiden. Han havde altid et ærinde og var båret af en ukuelig tro på ”at det nytter” at tale imod sandhed, hykleri og uretfærdighed. Han gav aldrig køb på at alle mennesker, du og jeg, har et personligt valg.

Tirsdag 05. maj. 2020
Solveig Refsgaard - hospital præst
Når sygdom vælter tilværelsens korthus
Solveig Refsgaard fortæller om sit arbejde som præst for patienter og pårørende på Odense Universitetshospital. Hun giver et indblik i, hvordan det kan ændre vores tanker og tro, når vi ikke længere har kontrol over vores eget liv – og angsten, sorgen og ensomheden flytter ind. Hvad gør det ved os eksistentielt og religiøst at blive ramt af sygdom?

Tirsdag d. 15. sept. 2020
Christian Provstgaard, forfatter, cand. scient.
Foredragsholder Christian Provstgaard har studeret det amerikanske rumprogram i 60’erne, og søger i sit foredrag at lægge den fantastiske ingeniørbedrift, der i sin tid satte mænd på Månen, ind i en åndelig forankring. Undervejs gives et letforståeligt overblik over de historiske, politiske og tekniske aspekter af historien: Hvorfor ville amerikanerne til Månen, og hvordan gennemførte de denne ingeniørmæssigt uhørt krævende opgave. Christian Provstgaard har studeret det tilgængelige materiale om Apollo-projektet, herunder de 17 biografier der er skrevet af og om de 24 mænd, der rejste til Månen. Disse studier har bidraget til en ganske særlig og unik samlet fortælling om begivenhederne, menneskene og maskinerne bag den store præstation.
