top of page
En gang om måneden inviterer vi en samfundsrelevant foredragsholder til valgmenigheden i Vissenbjerg og holder en cafeaften fra kl. 19-21.
Mødet begynder altid med en salme, fordrage og dialog og godt fællesskab med kaffe og kage.
Dørene åbnes kl. 18.30, hvor man er velkommen til at komme og få en kop kaffe og lidt hyggesnak.
Tag gerne en god ven / veninde med. Der vil være et lille lettere tragtement til kaffen. 
Pris: 30,- kr.
1.jpg
Tirsdag d. 04. feb, 2020
Bolette Marie Kjær Jørgensen, næstformand i Etisk Råd, journalist, cand.mag i historie og medievidenskab.
Etik i Tiden - i forhold til bio- og genteknologier, og sundhedsvæsnet.
Et foredrag om Det Etiske Råds rolle og hvordan rådet arbejder indenfor sit mandat i forhold til etiske dilemmaer.
2_edited.jpg
Tirsdag d. 17. marts 2020
Erik Ransby, sognepræst
Kaj Munk: ”Spørg aldrig om det nytter!”
Et foredrag om Kaj Munk – præsten, digteren og forfatteren til mange bøger og skuespil, samfundskritikeren og modstandsmanden. Kaj Munk brød sig ikke om partier og bevægelser. Han forholdt sig selvstændigt til de udfordringer, han mødte. Han var kontroversiel og omstridt i sin samtid – og i eftertiden. Han havde altid et ærinde og var båret af en ukuelig tro på ”at det nytter” at tale imod sandhed, hykleri og uretfærdighed. Han gav aldrig køb på at alle mennesker, du og jeg, har et personligt valg.
Solveig Refsgaard.jpg
Tirsdag 05. maj. 2020
Solveig Refsgaard - hospital præst
Når sygdom vælter tilværelsens korthus
Solveig Refsgaard fortæller om sit arbejde som præst for patienter og pårørende på Odense Universitetshospital. Hun giver et indblik i, hvordan det kan ændre vores tanker og tro, når vi ikke længere har kontrol over vores eget liv – og angsten, sorgen og ensomheden flytter ind. Hvad gør det ved os eksistentielt og religiøst at blive ramt af sygdom?
3.jpg
Tirsdag d. 15. sept. 2020
Christian Provstgaard, forfatter, cand. scient.
Foredragsholder Christian Provstgaard har studeret det amerikanske rumprogram i 60’erne, og søger i sit foredrag at lægge den fantastiske ingeniørbedrift, der i sin tid satte mænd på Månen, ind i en åndelig forankring. Undervejs gives et letforståeligt overblik over de historiske, politiske og tekniske aspekter af historien: Hvorfor ville amerikanerne til Månen, og hvordan gennemførte de denne ingeniørmæssigt uhørt krævende opgave. Christian Provstgaard har studeret det tilgængelige materiale om Apollo-projektet, herunder de 17 biografier der er skrevet af og om de 24 mænd, der rejste til Månen. Disse studier har bidraget til en ganske særlig og unik samlet fortælling om begivenhederne, menneskene og maskinerne bag den store præstation.
4.jpg
Tirsdag 20. okt. 2020
Preben Kok, præst, underviser og forfatter
Slip livet løs
Et gammelt visdomsord siger: Hvor der er helhed, er der altid mindst to sandheder, der er sande på samme tid. I de sidste 40 år har vi i mange af livets væsentlige forhold undertrykt (glemt) den ene af de to sandheder for bedre at kunne lade som om, vi har kontrol over livet. Det er der nu ved at blive rettet op på, så livet kan komme ud af kontrolgrebet og blive sluppet fri igen. Hvordan? I den forbindelse spiller tro og kirke en særlig rolle. Hvilken?
bottom of page